Yiddisch (ook wel Jiddisch) is een Germaanse taal, die wereldwijd door ongeveer vier miljoen mensen wordt gesproken. De meesten van hen hebben een afkomst uit Midden-Europa en Oost-Europa. De grootste gemeenschappen van sprekers bevinden zich in Israël en de Verenigde Staten. Binnen iedere gemeenschap worden woorden uit de omgeving gebruikt (in de VS Engelse woorden, in Israël Hebreeuwse en in Duitsland, Duitse). Hierdoor is het mogelijk dat Yiddisch-sprekers uit verschillende regio’s elkaar op punten moeilijk kunnen verstaan.Het Jiddisch is in de 9e eeuw in Duitsland ontstaan. De oudste, bewaard gebleven tekst in het Yiddisch stamt uit 1272. Het Yiddisch maakt gebruik van het Hebreeuwse alfabet.Al met al zeer interessant om een taalcursus Yiddisch te gaan volgen!

Voorbeeld woorden en zinnen in het Jiddisch

Gebed Broche Geld Gelt
Grootmoeder Bubba Schiet op Mach shnel
Begrijp je dat? Fershtay? Veel geluk Mazzeltov
Ga weg! Gay avek! Gek Mesjogge

Taalcursussen als thuisstudie / zelfstudie Yiddisch
Alle bovenstaande taalcursussen Yiddisch zijn te volgen als thuisstudie / zelfstudie. Dit betekent dat u de taalcursus thuis gaat leren in uw eigen tempo.

Sommige mensen vinden de prijs van de cursus belangrijk, anderen de naam van de aanbieder of de gratis extra’s. Vergelijk daarom de cursussen van de bovenstaande aanbieders en bestel direct! Alle aanbieders bieden de cursus aan met een proefperiode. Dit betekent dat u nu al direct de cursus kunt bestellen. Bevalt de cursus niet, dan kunt u deze binnen 14 dagen terugsturen.

Mogelijkheden voor het volgen van de cursus Yiddisch als thuisstudie

Taalcursus Yiddisch Aanbieder Kosten Extra’s bij de cursus Yiddisch
Jiddisch voor beginners

Laudius

€119,-

Geen inschrijfgeld (besparing €30)

(klik voor meer info op de naam van de aanbieder, de voorwaarden van de extra’s staan op de site van het taalinstituut)