Mogelijkheden voor het volgen van de cursus Noors als thuisstudie

Taalcursus Noors Aanbieder Kosten Extra’s bij de cursus Noors
Noors

Laudius

€119,-

Geen inschrijfgeld (besparing €30)

Noors

NHA

€164,- + €25,-

Gratis tablet met toetsenbord! 

(klik voor meer info op de naam van de aanbieder, de voorwaarden van de extra’s staan op de site van het taalinstituut)

Twee soorten
Er zijn twee varianten van de geschreven Noorse taal: Bokmal en Nynorsk. Bokmal betekent letterlijk boekentaal en wordt door ongeveer 90% van de Noorse bevolking gebruikt. Voor de meeste mensen die een taalcursus Noors willen volgen, is een cursus Noorse taal Bokmal de beste keuze. Bokmal bestaat pas sinds 1907. Voor die tijd werd er in Noorwegen veel Deens gesproken. Dit kwam doordat Noorwegen en Denemarken één land waren (van 1536 tot 1814). Na 1814 moest Noorwegen door Denemarken worden afgestaan aan Zweden. Pas in 1905 werd Noorwegen een onafhankelijk land (met dus een eigen officiële taal sinds 1907). In de bovenstaande thuisstudies Noors wordt het Bokmal geleerd.
Land waar het Noors de officiële taal is.
Land waar de Noorse taal de officiële taal is.
Een video voorbeeld van Bokmal, zoals dit in uw taalcursus Noors kan voorkomen:

Voorbeeld woorden en zinnen

Hoe zeg je dit in het Noors? Hvordan sier man dette pa norsk? Een – twee – drie en – to – tre
Hallo Hallo Maandag – dinsdag mandag – tirsdag
Graag gedaan Var sa god Vandaag I dag
Succes! Lykke til! Hoeveel kost dit? Hvor mye koster dette?
Dank je wel Takk Tot ziens! Ha det
Ja – Nee Ja – Nei Ik begrijp het niet Jeg forstar ikke
Kennis van een taal is waardevol
Sommige mensen een taalcursus vooral als hobby. Anderen hebben iets speciaals met de taal (bijvoorbeeld een geliefde, familie of vrienden die deze taal spreken). En weer anderen hebben de taal nodig voor op het werk.
Wat de reden ook is: het is altijd handig om een buitenlandse taal machtig te zijn. Dit kan zowel in het dagelijkse leven zijn als voor op het werk.
Voor het volgen van een cursus Noors wensen wij u daarom: Lykke til!

Noors leren? Volg een cursus Noors als thuisstudie

Iedere bovenstaande taalcursus Noors is te volgen als thuisstudie / zelfstudie. Dit betekent dat u de taalcursus Noors thuis gaat leren in uw eigen tempo. U ontvangt alles wat u nodig heeft bij het volgen van de cursus Noors.

Sommige mensen vinden de prijs van de cursus belangrijk, anderen de naam van de aanbieder of de gratis extra’s. Vergelijk daarom elke thuisstudie Noors van de bovenstaande aanbieders en bestel direct! Alle aanbieders bieden de cursus aan met een proefperiode. Dit betekent dat u nu al direct de cursus kunt bestellen. Bevalt de taalcursus Noors niet? Dan kunt u deze binnen 14 dagen zonder problemen terugsturen. Noors leren was nog nooit zo gemakkelijk!