Mogelijkheden voor het volgen van de cursus Schots als thuisstudie

Taalcursus Schots Aanbieder Kosten Extra’s bij de cursus Schots Gaelic
Schots

Laudius

€119,-

Geen inschrijfgeld (besparing €30)

Schots beginners

NHA

€164,- + €25,-

Gratis tablet met toetsenbord! 

(klik voor meer info op de naam van de aanbieder, de voorwaarden van de extra’s staan op de site van het taalinstituut)

Schots (Gaelic) wordt wereldwijd door ongeveer 100.000 mensen gesproken (waarvan het overgrote meerendeel in Schotland). Het Schots stamt af van het Oud-Iers en is ondermeer verwant aan de Keltische talen Iers, Bretons en Manx (van het eiland Man). Uit onderzoek is gebleken dat in 1755 nog 23% van de inwoners in Schotland het Schots spraken. In 2001 was dit gedaald tot slechts 1,2%. Nu wordt het Schots nog het meest gesproken op de Westelijke Eilanden en in het Noord-Westen. In bijvoorbeeld Edinburgh en Glasgow zijn er nog slechts enkele sprekers. In het onderstaande overzicht staan verschillende woorden en zinnen, die u misschien tegenkomt in een taalcursus Schots. Land waar het Schots wordt gesproken.
Land waar het Schots wordt gesproken.

Voorbeeld woorden en zinnen in het Schots

Hoe gaat het? Hou’s it gaun? Gelukkig nieuwjaar Guid Hogmanay
Hoe heet je? Fit’s yer name? Spreek je Schots? Div ye spik Scots?
Mijn naam is ____ Ma name is ____ Dank je wel Thenk ye
Goedemorgen Guid mornin Ik begrijp het niet. A dinna ken

Schots leren? Volg een cursus Schots Gaelic als thuisstudie

Iedere bovenstaande taalcursus Schots Gaelic is te volgen als thuisstudie / zelfstudie. Dit betekent dat u de taalcursus Schots thuis gaat leren in uw eigen tempo. U ontvangt alles wat u nodig heeft bij het volgen van de cursus Schots Gaelic.

Sommige mensen vinden de prijs van de cursus Gaelic belangrijk, anderen de naam van de aanbieder of de gratis extra’s. Vergelijk daarom elke thuisstudie Schots van de bovenstaande aanbieders en bestel direct! Alle aanbieders bieden de cursus Schots Gaelic aan met een proefperiode. Dit betekent dat u nu al direct de cursus Schots kunt bestellen. Bevalt de taalcursus Schots niet? Dan kunt u deze binnen 14 dagen zonder problemen terugsturen. Schots leren was nog nooit zo gemakkelijk!