Mogelijkheden voor het volgen van de cursus Afrikaans als thuisstudie

Cursus Afrikaans Aanbieder Kosten Extra’s bij de cursus Afrikaans
Afrikaans

Laudius

€119,-

Geen inschrijfgeld (besparing €30)

Afrikaans voor beginners

NHA

€169,- + €25,-

Gratis tablet met toetsenbord!

(klik voor meer info over een cursus Afrikaans op de naam van de aanbieder, de voorwaarden van de extra’s staan op de site van het taalinstituut)

Afrikaans wordt voornamelijk in Zuid-Afrika en Namibia gesproken. In Zuid-Afrika is het één van de 11 officiële talen van het land. In Namibië is het geen officiële taal. Daar is het de moedertaal voor ongeveer 200.000 mensen.
De Afrikaanse taal is sterk verwant aan het Nederlands. Dit komt doordat er in het verleden veel Nederlanders zich in Zuid-Afrika gevestigd hebben. Hun Nederlands is overgegaan in het Zuid-Afrikaans. De Afrikaanse taal heeft als oorsprong het Nederlands uit de 17e eeuw. Daarom is het voor Nederlanders en Belgen een stuk eenvoudiger om Afrikaans te leren. Ongeveer 6 miljoen mensen (van de 45 miljoen inwoners van Zuid-Afrika) hebben het Afrikaans als moedertaal.
In het onderstaande overzicht ziet u verschillende woorden en zinnen uit het Afrikaans. De gelijkenis met het Nederlands valt onmiddelijk op.
Land waar het Afrikaans de officiële taal is.
Land waar het Afrikaans de officiële taal is.Quizvraag over de Afrikaanse taal:
Welke beroemde actrice spreekt vloeiend Afrikaans? Charlize Theron

Voorbeeld woorden en zinnen in het Afrikaans

Dank je wel Dankie Ik ben op zoek naar Jan. Ek soek na Jan.
Graag gedaan Dis ‘n plesier Hoe oud ben jij? Hoe oud is jy?
Alsjeblieft Asseblief Gelukkig nieuwjaar Gelukkige nuwe jaar
Tot ziens Totsiens Ik begrijp het niet. Ek begryp nie dit nie.

Afrikaans leren? Volg een cursus Afrikaans als thuisstudie

Iedere bovenstaande taalcursus Afrikaans is te volgen als thuisstudie / zelfstudie. Dit betekent dat u de taalcursus Afrikaans thuis gaat leren in uw eigen tempo. U ontvangt alles wat u nodig heeft bij het volgen van de cursus Afrikaans.

Sommige mensen vinden de prijs van de cursus belangrijk, anderen de naam van de aanbieder of de gratis extra’s. Vergelijk daarom elke thuisstudie Afrikaans van de bovenstaande aanbieders en bestel direct! Alle aanbieders bieden de cursus Zuid-Afrikaans aan met een proefperiode. Dit betekent dat u nu al direct de cursus kunt bestellen. Bevalt de taalcursus Afrikaans niet? Dan kunt u deze binnen 14 dagen zonder problemen terugsturen. Afrikaans leren was nog nooit zo gemakkelijk!